Közélet

Pukliék nem finomítottak akciójukon

Március 30-án reggel 8 és 9 óra között polgári engedetlenségi akciót hirdetnek.

Noha egyeztetett a Pedagógusok Szakszervezetével, a Tanítanék Mozgalom nem támogatja, hogy a véleménynyilvánítási akció munkaidőn kívül, 16 óra után legyen. 

A mozgalom képviselői (Törley Katalin, Pilz Olivér, Pukli István) tudatták, hogy március 23-án éjfélig adtak határidőt a kormánynak arra, elfogadja-e azt a 12 pontot, amelyeket a Civil Közoktatási Platform dolgozott ki, hajlandó-e haladéktalanul tárgyalóasztalhoz ülni a CKP szakértői csoportjával.

hiszen e pontok  bevezetése elengedhetetlen ahhoz, hogy már a jövő tanévben nyugodtabb, a diákok és a tanárok számára jobb körülmények között kezdődjön el az iskola.

Ez a határidő holnap lejár.

A Tanítanék Mozgalom szerint logikus lépés lenne, ha ezután sztrájkba lépnének, de ma Magyarországon a sztrájktörvény anomáliái miatt ez lehetetlen.

Ezért amennyiben a kormány holnapig nem reagál, akkor a Tanítanék Mozgalom az ország összes iskoláját arra hívja, hogy együtt, közösen, polgári engedetlenséggel fejezzük ki: nem vagyunk elégedettek az oktatási rendszerrel és azonnali változásokat követelünk.

Március 30-án reggel 8 és 9 óra között ezért hirdetünk polgári engedetlenségi akciót.

A mozgalom kéri az állam velük egyetértő, velük szolidáris állampolgárait, hogy saját eszközeikkel fejezzék ki támogatásukat.

 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik