Közélet

Kicsit megfogyatkozott a csongrádi LMP

24.hu
24.hu

hírfaragó. 2016. 03. 22. 11:52

Kiléptek az LMP-ből a párt meghatározó Csongrád megyei politikusai, korábbi országgyűlési képviselő- és polgármesterjelöltek, a kilenc érintett kedden sajtótájékoztatón jelentette be lépését Szegeden.

Szentistványi István, az LMP szegedi önkormányzati képviselője felidézte, 2015 szeptemberében a párt menekültügyi csomagot alkotott, amely a többi között kezdeményezte, hogy a migránsokat nyomkövetővel lássák el.

A Csongrád megyei területi szervezet elnöksége az elképzeléssel kapcsolatban – élve a párt alapszabályában adott lehetőséggel – különvéleményt fogalmazott meg. Ennek nyilvánosságra hozatalát követően a területi elnökség három tagja és az önkormányzati képviselő párttagságát felfüggesztették, majd fegyelmi eljárás indult ellenük. Ennek lezárásaként az LMP etikai bizottsága a napokban jogerősen kizárta őket.

Szentistványi István közölte, a kizárást méltánytalannak tartják, ezért bírósághoz fordulnak a döntéssel szemben. A politikus elmondta, a jövőben valószínűleg nem az LMP képviselőjeként folytatja közgyűlési munkáját.

Tanács Eszter, az LMP korábbi megyei elnöke közölte: nyolc, a kizárásban nem érintett párttársával együtt úgy döntött, szolidaritásukat kifejezve kilépnek a szervezetből. Hozzátette: ez a területi szervezet aktív tagságának jelentős részét jelenti.

A korábbi országgyűlési képviselőjelölt úgy fogalmazott, az LMP részvételiséget, demokráciát, átláthatóságot ígér a választóknak, ám a szervezet belső életében ezek az alapelvek egyre kevésbé érvényesülnek.

A belső demokrácia nem terjed addig, hogy érdemben megjelenjenek azok a hangok, amelyek eltérnek a pártvezetés elképzeléseitől. Nincs lehetőség arra a közös döntéshozatalra, amelytől más lehetne a politika – mondta.

(MTI)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.