Közélet

Vona nekiment Orbánnak a parlamentben: mitől gazdagodik a kormányfő környezete?

A miniszterelnök válaszában korrupcióval vádolta a Jobbikot, és azt mondta: az ő élete nyitott könyv.

„Mitől gazdagodik a miniszterelnök környezete?” – ezzel a címmel szólalt fel Vona Gábor a Parlamentben, ahol Orbán Viktorhoz intézett kérdéseket.

A Jobbik elnöke úgy látja: az, hogy a korrupciós ügyeket kutató vizsgálóbizottságok felállításának ötletére a miniszterelnök „indulatosan, vádaskodva, vagdalkozva” reagált, azt bizonyítja, hogy ezzel „fájdalmas pontra tapintottak”.

A kormányfő válaszában úgy reagált: nem enged a provokációnak. „Az én életem egy nyitott könyv” – fogalmazott, majd azt mondta: a Jobbiknak saját háza táján kellene söprögetni, mert a nyolctagú elnökségben hét olyan ember is van, akinek családtagjaihoz pártpénzek kerültek.

Vona Gábor erre azt mondta: „itt én kérdezek és önnek válaszolnia kell”, majd azt kérte a miniszterelnöktől, árulja el, ki az a Mészáros Lőrinc, aki „bármibe vágja fejszéjét, mindig sikerrel jár”. „Az ön személyes strómanja Mészáros Lőrinc?” – kérdezett rá.

Orbán viszontválaszában úgy reagált: a Jobbik elnöke azzal, hogy strómanjának állította be Mészáros Lőrincet, bűncselekménnyel vádolta meg őt. Szerinte minden, ami a vagyonbevallásaiban olvasható, „az úgy van”, és minden más feltételezés valótlanság. Hozzátette: „ha minden jobbikos botrányra vizsgálóbizottságot állítanánk fel, nem maradna szabad képviselő a parlamentben”. (ATV.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik