Közélet

Egyértelműen azért aludhatott nyugodtan, mert a magyar katonák és rendőrök most is őrzik a határt

Hihetetlen ütemérzékkel, egy nappal a menekültválság megoldását célzó EU-s csúcs után a magyar kormány militáns képeken mutatja meg, hogyan védik a magyar határt.

magyar határőr2

Nagyon. Katonai járművekkel, emberi erővel, fegyverekkel, szögesdróttal (alias GYODA), helikopterrel. És erről galériát is megosztott a kormány:

A magyar rendőrök és katonák ezekben az órákban is védik határainkat az illegális bevándorlóktól.

Közzétette: Magyarország Kormánya – 2016. március 19.

 

Haditudósítónk, Jászberényi Sándor is látta a képeket, ő azt mondja, a

a páncélozott csapatszállító elején azért van szögesdrót, hogy megakadályozza, hogy fel tudjanak rá mászni (oldalról zárják a kommandósok), a poroltó a kommandósokat megközelítők lefújására szolgál. A benne lévő nagynyomású por/hab kifejezetten kellemetlen, a másik kommandós kezében egy orosz gránátvető van, melybe könnygázt töltöttek.

Csak emlékeztetőül, a pénteki EU-s csúcson a tagállamok abban egyeztek meg Törökországgal, hogy visszaküldik az ázsiai országba a menedékkérőket.

Orbán Viktor úgy fogalmazott a csúcs után, hogy „bonyolult, lakosságcserére emlékeztető migránscsere” szabályait fektették le, de ez olyan rendszerben történik, amiből nem következik az, hogy Magyarországnak bárkit be kellene fogadni, akit nem akar.

És hogy hány menekültet fogtak a magyar hatóságok pénteken? Egészen pontosan 53-at.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik