Közélet

Ön szerint jogosak a tanári követelések? Akkor migránspárti!

Nem mi mondjuk, hanem a kormány kedvenc elemezgető intézete.

Egészen elképesztőt gurított a kormánypolitikát kiszolgáló Nézőpont Intézet a 444 szerint. Deák Dániel, az egyik elemzőjük ezúttal nem az MTVA és a TV2 mértéktartó, kiegyensúlyozott adásairól beszélt, hanem egy egészen nyilvánvaló összefüggést vázolt fel:

aki támogatja a tanártüntetéseket, az a migránsok oldalán áll.

Deák szerint egyértelmű, hogy a “szlogenek szintjén a pedagógusokért és a diákokért kiálló csoportoknak sokkal több a követelésük: változtasson a kormány a bevándorlás-politikáján, legyen megengedőbb az illegális bevándorlókkal.”

Felmerülhet a kérdés, milyen logika és dialektika vezetett ehhez a fordulathoz, Deák segít: “március 15-én, a felfokozott hangulatban elszólták magukat a Pukli István mögött álló mozgalmárok”. Ugyanis Törley Katalin, az egyik tüntető belenyúlt a méhkasba és a migrációs helyzet kezeléséhez hasonlította az ATV-ben, ahogy a kormány a közoktatással bánik. Törley ezt mondta:

A migránskérdés is nagyon ebbe beleilleszthető problematika. Tehát hogy valamiféle olyan gőggel és olyan kivagyisággal közelítik meg azokat az embereket, akik ebben az országban élnek, vagy valamilyen módon ide kerülnek, ami elfogadhatatlan a számunkra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik