Közélet

Orbán Viktornak a márciusi ifjak a példa

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2016. 03. 14. 12:58

A kormányfő magyar honfitársainak címzett levelében írt erről.

A miniszterelnök szerint a 48-as magyarság “az itt honos gondolatokból és a magyar szabadságvágyból épített országot magának”, mert tudta, hogy a “szabadság és a függetlenség nem kívülről ránk szabott ruha, hanem belülről épül kifelé, mint almára a héj, csigára a ház”. Orbán Viktor hétfőn, a “magyar szabadság születésének napja” alkalmából honfitársainak címzett levelében írt erről.

Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-nek elküldte a levelet, amelyben a kormányfő kiemelte: 1848. március 15-én egy nemzet született újjá, amely

ütőképes hadsereg, megfelelő ipari háttér és szövetséges nagyhatalmak nélkül, kívül-belül körülkerítve fogott hozzá, hogy fordítson egyet sorsának kerekén.

A miniszterelnök emlékeztetett rá, hogy a 48-as magyarság határozottan és bátran állt ki a nemzet követelései mellett: császári önkény helyett felelős minisztériumot és törvény előtti egyenlőséget, a pénzügyi függés helyett nemzeti bankot, az elnyomás helyett szabadságot kívánt.

Az azóta eltelt 168 év csak elmélyítette bennünk ezt a gondolatot.

Orbán Viktor szerint “törvényeinket, mindennapi életünket ma is ahhoz akarjuk igazítani, amit számunka jelent a szabadság itt, ebben a Kárpátok által koszorúzott medencében”. A miniszterelnök szerint

ma is megragadunk minden lehetőséget, hogy elérjük: senki se vitathassa nemzeti szimbólumainkat, senki se kérdőjelezhesse meg alkotmányos jogainkat, senki se vehesse el tőlünk iskoláinkat, és senki se sorozhassa be és küldhesse idegen háborúba fiainkat. Úgy akarjuk szolgálni a magyar szabadság és megmaradás ügyét, ahogy a márciusi ifjaktól tanultuk: egy szívvel, egy lélekkel, egy akarattal.

Orbán Viktor levelét ezúttal az “Éljen a magyar szabadság, éljen a haza!” felkiáltással zárta.

Developing programming and coding technologies. Website design. Programmer working in a software develop company office.
Legyél te a címlaposunk!
Mondd el véleményed és nyerj!
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Side view of silver autonomous car on abstract background. 3D rendering image.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.