Közélet

Rétvári: Vegyük a kezünkbe a sorsunkat!

Magyarország akkor tudott előbbre lépni, amikor maga vette kezébe saját sorsának irányítását és nem engedte, hogy azt mások tegyék – jelentette ki Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) parlamenti államtitkára szombaton Királyhelmecen (Královsky Chlmec).

Az EMMI államtitkára erről azon az ünnepi megemlékezésen beszélt, amelyet az 1848-49-es szabadságharc és forradalom kezdetének közelgő évfordulója alkalmából tartottak a jelentős többségében magyarok lakta kelet-szlovákiai városban szombaton.

A megemlékezés a Millenium téren, Petőfi Sándor szobrának megkoszorúzásával kezdődött, majd a Bodrogközi Magyar Közösség házában kulturális műsorral átszőtt ünnepséggel folytatódott. Az ünnepségen elhangzott köszöntőjében Rétvári Bence a márciusi ifjak az 1848-as szabadságharchoz fűzött reményeiről beszélt, rámutatva: sokuk számára a célul kitűzött szabadság csak álom volt, de olyan álom, amely később megvalósulhatott.

Az EMMI államtitkára elmondta: a magyarság a szabadságért folytatott, több évszázados küzdelmének legfőbb üzenete, hogy Magyarországnak – függetlensége és nemzeti érdekei miatt – ügyelnie kell arra, hogy soha egyetlen hatalmi központtal se kerüljön közvetlen összetűzésbe, ugyanakkor ne bízza saját sorsát egyetlen nagyhatalomra sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik