Közélet

Levelet írt a Fidesznek a férfi, aki miatt népszavazást tarthat a kormány

Csabai József furcsa ember. Ő is benyújtott egy népszavazási kérdést menekültügyben. De visszavont, hogy Rogán is így tehessen. És erről levelet is írt a Fidesz-központnak.

Még Orbán Viktor bejelentése előtt találkozott a miniszter Csabai Józseffel. A találkozót a kabinetirodát vezető miniszter kezdeményezte, aki Csabai Józsefet tájékoztatta arról, hogy a kormány is szeretne népszavazást a kötelező betelepítési kvótáról, és meggyőzte arról, hogy a kormány kérdése tárgyszerűbb, megfelel az alkotmányosság követelményeinek. A beszámoló szerint Csabai ezt megértéssel fogadta és a miniszter kérésének eleget téve visszavonta saját kezdeményezését.

Fodor Gábor független, amúgy liberális képviselő most kérdéssel fordult Rogánhoz, arra volt kíváncsi, hogyan szerezte meg a minisztérium a magánszemély adatait

Rogán válaszolt,

Csabai József levélben tájékoztatta a Fidesz országos központját arról, hogy népszavazási kérdést nyújtott be, ilyen formában értesült a Miniszterelnöki Kabinetiroda az elérhetőségéről.

Nem akart ő a kormány útjába állni.

Csabai kérdése ez volt:

Egyetért-e Ön azzal, hogy Magyarország ne hajtsa végre az Európai Unió döntését a menekültek kvóta szerinti eloszlatásáról?

Orbáné meg ez lesz, ha minden a terveik szerint alakul:

Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik