Közélet

Új választást akar Terézvárosban az MSZP

Schmuck Andor egykori pártja az ügyészség szerint nem tisztán jutott ajánlásokhoz anno, ezért fel kéne oszlatni a képviselő-testületet és új választás kell.

A legfőbb ügyész bundát kiáltott Terézvárosban nemrég, mondván Schmuck Andor pártja, a Szociáldemokraták csaltak az ajánlásokkal. A fővárosi MSZP levonta a következtetéseket: össze kell hívni a VI. kerületi önkormányzat rendkívüli ülését, fel kell oszlatnia magát a képviselő-testületnek és új választásokat kell kiírni – írja az Index.

Az ügyészség szerint egyébként 148 olyan aláírás van a Szociáldemokraták ajánlóívén, ami szerepel a Fidesz ívén is. Schmuckéknál lehet a baj, a fideszes aláírók nem tudhattak róla, hova kerülnek a szignóik. A rendőrség nem tudta kihallgatni az aláírások gyűjtőit, az egyik meghalt, a másik fiktív adatokat adott meg korábban. A nyomozás határidejét május 25-ig hosszabbították meg.

Kunhalmi Ágnes azt mondta, Schmuck Andornak nincs helye a közéletben, ráadásul a Fidesz tudta nélkül nem tudta volna ezt a csalást végrehajtani. Szerinte előre megfontoltan, bűnszövetségben követték el a csalást. Schmuck azt mondta az Indexnek:

nagyon sajnálom, ha csalás történt, és valaki hibázott, remélem, az igazságszolgáltatás kideríti a dolgot.

A fővárosi MSZP kéri az ügyészséget, hogy más kerületekben is indítson vizsgálatot, ahol Schmuck pártja egyedül indult, illetve vizsgálják meg a párt szerződéseit (a III., V., XI. és XIX. kerületekre célzott).

Hatvani Csaba, az MSZP kerületi elnöke szerint gyanúsan gyorsan gyűjtötték össze annak idején a Szociáldemokraták az aláírásokat, a rendőrség pedig elég későn, az ajánlószelvények megsemmisítése előtti napon indított nyomozást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik