Közélet

Lovas felvezetés lesz Orbánhoz

huszárok (huszárok, )
huszárok (huszárok, )
Lovas díszegység nyomában mehet a menet a Nemzeti Múzeumhoz, majd a budai Várba.

Március 15-én reggel 9 órakor a Kossuth téren, katonai tiszteletadás mellett felvonják a nemzeti lobogót. Az eseményen ott lesz Áder János köztársasági elnök. Közreműködik a MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár 32. Nemzeti Honvéd Díszegysége, a MH Központi Zenekara és a Nemzeti Lovas Díszegység.

A zászlófelvonás után ünnepi menet indul a Magyar Nemzeti Múzeumhoz a Lovas Díszegység, a Központi Zenekar és a Hagyományőrző Huszárok Egyesületének vezetésével, amelyhez szabadon lehet csatlakozni – olvasható a kormány honlapján.

A múzeumnál ünnepi műsort ad Paár Julianna, Gubik Petra, Varga Miklós, a MH Honvéd Férfikar, a MH BHD Budapest Helyőrség Zenekar, valamint a Magyar Állami Népi Együttes. Először Tarlós István főpolgármester beszél, majd Orbán Viktor miniszterelnök mond ünnepi beszédet. (Mint korábban megírtuk, a közelben tüntető civilek a kormányfőt nem akarják megzavarni, megvárják, amíg lelép a színről, de meglepetést ígérnek.)

Az ünnepség után díszmenet indul a Budai Várba a Nemzeti Lovas Díszegység, a MH BHD Budapest Helyőrség Zenekar és a Hagyományőrző Huszárok Egyesületének vezetésével, amelyhez újfent szabadon lehet csatlakozni. A programokról a központi rendezvényeket szervező HM Nemzeti Rendezvényszervező Hivatal főigazgatója, Ivády Nóra azt mondta, hogy a budai Várban egész nap színes műsorok, családi programok várják az érdeklődőket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik