Közélet

Ezzel pályázik a Századvég elnöke a Corvinus rektori székére

Lánczi András (lánczi andrás)
Lánczi András (lánczi andrás)
Lánczi András elitutánpótlás-képzőként és a mindenkori magyar kormányzat támogatójaként tekint az egyetemre.

Lánczi András, a kormányközeli Századvég elnöke egyedüliként pályázik a Budapesti Corvinus Egyetem megüresedő rektori helyére – írta szerdán a VS. A portálnak azóta sikerült megszerezni a pályázatot is.

A helyzetértékelésben szerepel, hogy a Corvinus az első számú hazai társadalomtudományi egyetem, és „a mindenkori magyar kormányzat támogatója, az elitképzés fellegvára”, melyet nemzetközi nyitottság és hazafias elkötelezettség jellemez. Lánczi szerint az egyetem feladatai közt van, hogy a magyar állam fenntartásában részt vegyen és az elitutánpótlást szolgálja. Hitet tesz a „szabad ember eszménye” mellett is, amelyet a nevelés-oktatás minden szintjén meg akar valósítani.

A tervek közt említi egy közigazgatási és jogi kar indítását, és más karokat is említ, de ezeket nem nevesíti. A rektorjelölt számít arra is, hogy az önkormányzatok az egyetemet bízzák majd meg hatástanulmányok elkészítésével. Támogatja, hogy kiterjesszék a rektor hatalmát: minden olyan projekt és program irányítását közvetlenül a rektor alá rendelné, amely „kifejezzen think-tank szerű tudáselméletre irányul”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik