Közélet

Botka szerint a Habony-média karaktergyilkolja őt

Botka László (botka lászló, szeged, szeged, )
Botka László (botka lászló, szeged, szeged, )
Tavaly Szeged polgármesterének nevére került két fővárosi lakás. A Magyar Idők és a TV2 is betámadta őt.

„Világosan látszik, hogy az államilag támogatott Habony-féle fideszes média karaktergyilkosságot kezdett ellenem”, állítja Botka, aki felháborítónak tartja, hogy családtagjain keresztül támadják őt.

A Magyar Idők például azt írta a szocialista városvezetőről, hogy Szeged női vízipólócsapata azért kapott 10 millió forint önkormányzati támogatást, mert ott játszik a polgármester lánya. Botka szerint korábban a Ligetfürdővel történt megállapodás alapján az önkormányzat fizette az uszodahasználatot a vízilabdacsapat helyett.

Ez azonban állítása szerint megszűnt, helyette járulnak hozzá 10 millió forinttal ahhoz, hogy a serdülő és ifjúsági csapatban edző sok gyermek tudjon itt sportolni.

A TV2 a Tényekben pedig arról adott hírt, hogy a helyi Fidesz vagyonosodási vizsgálatot kezdeményez Botka László ellen, akinek legfrissebb vagyonnyilatkozata szerint tavaly egy budapesti, 95 négyzetméteres, V. kerületi társasházi lakást (amelynek felerészben tulajdonosa), valamint egy XIII. kerületi, 48 négyzetméteres társasházi lakást kapott ajándékba a szüleitől.

A szegedi Fidesz elnöke, Nógrádi Tibor szerint nincs erre reális magyarázat, ezért a vagyonosodási vizsgálat.

„A vagyonnyilatkozatomban tavaly egyetlen változás történt: a szüleim másfél budapesti lakást, egy 48 négyzetméretes lakást és egy 95 négyzetméteres lakás felét ajándékozták nekem. A Habony-féle fideszes média azt sejteti, hogy ez olyasmi, mint Lázár János vagyongyarapodása. Emlékezetes, Lázár gyermekének lett hirtelen egy jelentős értékű budai ingatlana. Nálam erről szó nincsen. Ezek a budapesti ingatlanok tizenéve már a szüleim tulajdonában álltak. A szüleim a 2000-es évek elejétől folyamatosan költöztek fel Szolnokról Budapestre. Eladták a szolnoki ingatlanaikat, és megvásárolták ezt a két budapesti lakást.”

Botka apjánál súlyos betegséget diagnosztizáltak, ezért az apja úgy döntött, hogy „pedáns emberként mindenre felkészülve szétosztja a családi vagyont a törvényes örökösök között”.

Azzal pedig nem kíván foglalkozni, hogy többen azt feszegetik, honnan van a szüleinek két budapesti lakása, hiszen „az ő életútjuk is teljesen nyilvános. Vezető pedagógusok voltak, édesanyám Szolnok polgármestere volt, és nyolc évig országgyűlési képviselő”.

(Délmagyar)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik