Közélet

Egy fideszes lopás, aminek örül a DK

Az ellenzéki párt további ötletekkel szolgál a Fidesznek, hogy mit lopjon még el.

“Végre egy lopás, aminél a közérdek nem csak hivatkozási alap” – írta vasárnapi közleményében a Demokratikus Koalíció azzal kapcsolatban, hogy a Fidesz bejelentette, csökkenteni kívánja az internethasználatot terhelő áfát. Az ellenzéki párt szerint “a netadó ötlete utáni klasszikus fideszes pálfordulásban minden bizonnyal közrejátszott, hogy a DK bemutatta a digitális forradalmat hirdető Sokak Magyarországa programját.”

A párt emlékeztetett rá, hogy programjának része az internet áfa-terhének teljes eltörlése, az internet-hozzáférés alapjoggá tétele, az ingyenes minimum-szolgáltatás eljuttatása minden magyar háztartásba, és az összes magyar településen elérhető nyilvános WIFI megteremtése. A DK közölte: üdvözlik, hogy a kormány előszeretettel szemezget a Sokak Magyarországa programból.

A DK egyben újabb ötleteket adott a Fidesznek, hogy még mit lophatnának el tőlük. Mint írták, ott van a “ jogállam visszaállítása, a korrupció elleni harc, az ügyészség megtisztítása a pártkatonáktól, az egészségügy finanszírozásának átalakítása, az oktatási rendszer teljes reformja, a megújuló energiák használatának állami támogatása, és a nyugdíjrendszer igazságosabbá tétele.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik