Közélet

Kiderült, mit csinál Amerikában Kubatov Gábor

kubatov gábor (Array)
kubatov gábor (Array)
Nem feltétlen hasznos tapasztalatokat gyűjt Kubatov és kis csapata egy bukott elnökjelöltről. Mindenesetre ez a magyarázat, miért nem mond semmit a hozzá kötődő NVI-s kopaszokról.

Jó ideje igyekszik mindenki megtudni, van-e köze a Fidesz pártigazgatójának, Kubatov Gábornak ahhoz, hogy múlt kedden kopaszok akadályozták meg a szocialista Nyakó Istvánt népszavazási kérdéseinek leadásában. A Fradi Securityhez köthető alakok – a kapcsolatot a cég amúgy tagadja – szálai ugyani Kubatovig vezetnek. Ő azonban nincs itthon, hogy válaszoljon a felmerült kérdésekre, mivel az Index szerint épp Amerikában tanulmányozza az előválasztásokat.

Kubatov tanulmányútja az USA-ban nem véletlen, általában ő tartja rajta a hüvelykujját a Fidesz kampányainak aortáján, legendás a mozgósítási és listázási képessége is. Kubatov mellett Amerikában nézelődik mostanában Gyürk András EP-képviselő és többszörös kampányfőnök, valamint Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára is.

Rossz lóra tettek

A Fidesz a cikk szerint a republikánus establishmenttel van jóban, a mostani éljelöltek, Donald Trump és Ted Cruz azonban nem tartoznak ebbe a körbe. Marco Rubio ellenben a pártvezetés kedvence, bár az előválasztási teljesítménye miatt az már most nyilvánvaló, hogy nem ő lesz az elnökjelölt. Egyébként a Századvég és a Miniszterelnökség is a korábban visszalépett Jeb Bush-t támogató Connie Macket bérelte fel washingtoni lobbistának, aki most Rubio mellett állt ki.

A cikk megjegyzi, ugyan az Amerikában turnézó magyar politikusokat nem sikerült elérni, Dömötör több amerikai képet kitett az Instagramjára. Ezek között van Rubiót ábrázoló plakát és a washingtoni Eisenhower Republican Center bejáratának tábláját ábrázoló fotó is. Rubiónak tehát hiába drukkolnak még a fideszesek is, ha otthon, Floridában sem mogyorózza meg Trumpot, ugrott az esélye.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik