Közélet
Zánka, 2012. augusztus 30.
A zánkai Új nemzedék központ átadott felújított fõépülete, az elõtérben Németh János keramikus mûvész Neptun címû szobra 2012. augusztus 30-án. A fõépület felújításának célja az volt, hogy minél jobb körülményeket teremtsenek a magas színvonalú oktatáshoz és gyakorlati képzésekhez. A munkálatok négy hónapig tartottak.
MTI Fotó: Nagy Lajos

Cáfol az ÚNK, több ezer oldalnyi dokumentumot adtak át az ÁSZ-nak

24.hu
24.hu

hírfaragó. 2016. 03. 03. 09:17

Az Új Nemzedék Központ (ÚNK) Közhasznú Nonprofit Kft. szerint több mint 3500 oldalnyi dokumentumot és mintegy 1,5 gigabájtnyi adatot bocsátottak az Állami Számvevőszék (ÁSZ) rendelkezésére, a beadandó iratok egy része azonban károsodott, és emiatt a leadási határidő meghosszabbítását kérték a számvevőszéktől.

A központ csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a hozzájuk 2015. szeptember 7-én érkezett, négy évre visszanyúló adatigénylésre reagálva kérték az ÁSZ főtitkárát: hosszabbítsa meg az adatszolgáltatásra adott “szűk határidőt”. Erre azért volt szükség, mert az elmúlt négy évben többször is cserélődött a cég menedzsmentje. Emellett tavaly júniusban az iratok a jelenlegi székhelyre, egy fővárosi, Bajza utcai irodaházba kerültek, ahol egy részük az augusztus 17-ei felhőszakadás miatt károsodott, azonosíthatatlanná vált. Erről írásban tájékoztatták az ÁSZ-t.

Hamis az az állítás, hogy a központ megtagadta az adatszolgáltatást, ezért nem adott át adatot – írták -, az igazság az, hogy az ÚNK több mint 3500 oldalnyi dokumentumot adott át elektronikus formában az ÁSZ ellenőreinek. Hozzátették: vállalták, hogy ha a sérült adatokat rekonstruálni tudják, további adatszolgáltatási kötelezettségüknek is maradéktalanul eleget tesznek. Az ÁSZ közleményével és jelentésével kapcsolatban a központ vezetősége kifogással fog élni – jelezték.

A központ, ahogy eddig, a jövőben is együttműködik a hatóságokkal és áll minden vizsgálat elé, közölték.

A központ az elmúlt két évben egyebek mellett 1100 rendhagyó osztályfőnöki órán, 1200 rendezvényen és az országosan működő 20 kontaktponton keresztül több mint százezer fiatalt ért el.

Az ÁSZ szerdán azt közölte, hogy az ügyészséghez fordult, mert nem lehetett végrehajtani az Új Nemzedék Központ Nonprofit Közhasznú Kft. számvevőszéki ellenőrzését, a cég ugyanis nem bocsátotta rendelkezésre a szükséges dokumentumokat.

Közben az Együtt tüntet az ÚNK fővárosi épülete előtt, rendőrt hívtak rájuk.

A kiemelt képen az ÚNK felújított, zánkai épülete, MTI

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.