Közélet

A kormány farvizén adott be népszavazási kérdést a Jobbik

A kvótaellenes népszavazás átment a választási bizottságon, ezért felbátorodott a Jobbik, ők az uniós csatlakozási szerződésről kérdeznék az embereket, a magyar termőföld védelméért.

Az NVB botrányos körülmények között fogadta be Rogán kérdését a kötelező kvótákról, ami így hangzik:

Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?

Az Együtt aláírásgyűjtésbe kezd a népszavazás ellen, a Magyar Nemzet csütörtöki számában pedig arról ír, a Jobbik szerdán népszavazást nyújtott be, hogy megakadályozza a külföldiek magyar földhöz jutását.

Arról kérdeznének, egyetértenek-e azzal, hogy az Országgyűlés határozati javaslatban kérje fel a kormányt az uniós csatlakozási szerződések módosításának kezdeményezésére annak érdekében, hogy a termőföld tulajdonjogát az állam, az önkormányzatok és az egyházak kivételével csak belföldi magyar állampolgárok szerezhessék meg.

A párt egyik képviselője a lapnak azt mondta, az NVB egyszer már elutasította őket, akkor azzal indokoltak, hogy az uniós jog a nemzetközi jog hatálya alá tartozik, és nem lehet erről népszavazást tartani.

A kormány kérdését azonban ezzel ellentétes indokkal fogadták be, ezért ők is próbálkoznak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik