Közélet

NVI-balhé: videón a kopaszok keménykedése

A Nemzeti Választási Bizottság szerint a fiatalemberek nem akadályozták Nyakó Istvánt. 

A 444.hu elkérte a Nemzeti Választási Bizottságtól (NVB) a Nemzeti Választási Iroda (NVI) bejáratánál található biztonsági kamera felvételét. Ezeket a képsorokat látva döntött úgy az NVB, hogy bár a kopasz fiatalemberek megsértették a választási alapelveket, az elsőként sikeresen blokkoló Erdősi Lászlóné segítői ezt nem használták, a kidobóemberek fizikailag nem akadályozták Nyakó István MSZP-s politikust népszavazási kezdeményezésének benyújtásában. Megítélésük szerint az NVI nem követett el mulasztást.

A 444.hu videója szerint Nyakó Istvánt telefonon értesítették arról, hogy a Kúria elkaszálta az előző népszavazási kezdeményezést, elindulhat blokkolni. Erdősiné – aki ugye magánszemélyként nyújtotta be a kezdeményezést – eközben csak ül, nem csinál semmit. Segítője Nyakó István után kap telefont, mégis előbb ér a blokkolóhoz. A felvételen látható, ahogyan két kopasz fiatalember is bemozdul a szocialista politikus elé.

Múlt hét kedden az MSZP népszavazási kezdeményezést akart beadni a vasárnapi boltzárral kapcsolatban. Erdősi Lászlóné magánszemély – Erdősi László herceghalmi polgármester felesége – 4 másodperccel előzte meg Nyakó István szocialista politikust az érkeztető berendezésnél. Az állóháborúról itt számoltunk be.

A fenti videón is látható kopasz fiatalemberekről hamar kiderült, hogy a Fradi Securityhez köthetőek. Kubatov Gábor Fidesz-alelnök, az FTC elnöke az NVI-nél történt botrány óta elérhetetlen a sajtó számára, állítólag a Fideszen belül is sokan várnak tőle magyarázatot. Kubatov Gábor megszólalása azért is nagyon érdekes lenne, mert Erdősi Lászlóné segítője korábban a titkáraként dolgozott.

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik