Közélet

Kósa Lajos utat mutatott az újságíróknak, mert kellemetleneket mertek kérdezni tőle

Kósa Lajos a Fidesz gyűlésén (kósa lajos, )
Kósa Lajos a Fidesz gyűlésén (kósa lajos, )

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a MNB-s törvénymódosítás elfogadása után milyen magyarázattal állt elő Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője keddi sajtótájékoztatóján a közpénzek nem közpénzzé válásával kapcsolatban. Az említett sajtótájékoztatón Nyakó István a Nemzeti Választási Iroda által elkaszált népszavazási  kezdeményezéséről is szerették volna megkérdezni a sajtó képviselői, ahogyan ez az Index videójában is hallható. Kósa szolgálati közleményként jellemezte mondandóját, amelyben kifejtette: a politikusok és az újságírók között volt egy hallgatólagos megegyezés, miszerint a doorstep-sajtótájékoztatókon, amelyek általában valamilyen döntés bejelentéséről szólnak, nem hangoznak el „nyilvánvalóan provokatív szándékú” kérdések, „egymás után sorozatban”.

Egyébként nem szórakoztatjuk egymás ilyesmivel, hanem meghagyjuk a folyosói szaladgálós műfajnak, amikor üldözik a politikusokat a kameramanok és szándékosan mindenfajta, akár még szándékosan is provokatívnak minősíthető kérdéseket tesznek fel nekik

– folytatta Kósa, aki szerint miután ez a hallgatólagos megállapodás megbomlott, ezért

áttérünk a szigorúbb műfaji kötöttségekhez. Amikor bármit lehet kérdezni, az nem a doorstep, hanem amikor általános sajtótájékoztatót tartunk.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik