Közélet

KGBéla fiktív számlája: Orbán mindent elmondott

kovács béla (Array)
kovács béla (Array)

Orbán Viktor hétfőn a parlamentben azt javasolta a Jobbiknak: nézzék meg, a Kovács Béla fiktív számláin talált pénz vajon a Jobbik pénze volt-e. Az Index pedig rákérdezett a miniszterelnök sajtófőnökénél, hogy pontosan mit is tud Orbán az említett számláról.

Havasi Bertalantól ezt a választ kapták:

A miniszterelnök mindent elmondott, amit nyilvános közlésre szánt.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, az ügyészség március 20-ig hosszabbította meg a nyomozás határidejét Kovács Béla EP-képviselő ügyében, akit kémkedéssel gyanúsítanak. De korábban arról is szó volt, hogy a kémügy akár a 2018-as választási kampányig kitolódhat.

A jobbikos politikus ügyében még tavaly áprilisban tett feljelentést az Alkotmányvédelmi Hivatal, miután a polgári elhárítás figyelmét felkeltette, hogy a képviselő rendszeresen, konspiratív módon találkozik orosz diplomatákkal, és havi rendszerességgel Moszkvába látogat. Polt Péter legfőbb ügyész tavaly májusban az Európai Parlament elnökétől Kovács mentelmi jogának felfüggesztését kérte, októberben pedig az EP Jogi Bizottsága úgy döntött: érdemben vizsgálhatják Kovács Béla ügyét.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik