Közélet

Az egyetlen érdemi rész az Origo nagyon hosszú Andy Vajna-interjújából, amelyben csak filmekről kérdezték, a TV2-ről alig, a kaszinókról pedig egyáltalán nem

De Habonyról igen. Jó, másfél kérdés erejéig előkerült a TV2-is, de szerencsére gyorsan elmúlt, mégiscsak a Filmklub készítette az interjút. Íme az érdekes rész, ahogy a címben ígértem:

Meglepődött azon, amikor Simicska Lajos bejelentkezett a TV2-re, vagy számított erre?

 

Persze, hogy meglepődtem, nem számítottam ilyesmire.

 

Okozott ez önnek bosszúságot?

 

Pár kényelmetlen napom volt, amíg rájöttünk, hogy miről szól az egész, de aztán ez megoldódott magától. A végeredményt te is láthatod.

 

Ön is részt vett Habony Árpád esküvőjén a Szépművészeti Múzeumban?

 

Nem.

 

Meglepte, amikor kiderült, hogy Baán László ingyen adta bérbe a Szépművészeti Múzeumot, vagy tudott erről korábban?

 

Nem tudtam róla, és nem is foglalkozom vele.

 

Habony Árpádnak nincs semmilyen hivatalos állami megbízatása, mégis fontos ember, Baán szerint is. Ön hogyan szokta bemutatni külföldről érkezett vendégeinek, filmes szakembereknek Habonyt, ha találkoznak?

 

Habony Árpád a barátom.

 

Önről tudni lehet, hogy jóban van mindkét úriemberrel.

 

Baán Lacit majdnem harminc éve ismerem, ő kint volt egyszer nálunk Los Angelesben. A papám nagy rajongója volt a képzőművészetnek, és ők nagyon sokat beszéltek erről. Tisztelem őt, mert hatalmas tudása van, és nagyon jól csinálja a Szépművészetit.

 

Előfordult önnel a Baánéhoz hasonló eset? Voltak ilyesmi szívességek, amiket megtett Habony Árpádnak, esetleg más jóbarátjának, azért mert érdemes jóban lenni fontos emberekkel? Vagy az jellemző, hogy önnek igyekeznek mások a kedvében járni?

 

Olyan fajta ember vagyok, aki nagyon fontosnak tartja a barátait, de senki nem kap egy filmre pénzt csak azért, mert ismer engem.

Ígérjük, azt is pont ennyire alaposan fogjuk szemlézni, amikor Orbán Viktor ad interjút Nárcisz kutyáról az Index kisállatrovatának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik