Közélet
AppleMark

Rejtélyes figura állta utunkat Orbán Ráhel óráján a Corvinuson

Huszonnégy Huba
Huszonnégy Huba

2016. 02. 29. 13:26

Egy határozott fellépésű férfi az ajtóban, kezében lista, csak azok juthatnak be az előadásra, akik szerepelnek rajta. És még a helyszín is gyakran változik.
Korábban a témában:

Elmentünk hétfőn meghallgatni Orbán Ráhelt, amint előad a Budapesti Corvinus Egyetemen. A Neptun tanulmányi rendszer szerint Food Service Management-et oktat, Zsiday Zoltán Roy-jal együtt.

A harmincfős elméletet és a hozzá tartozó gyakorlatot (ezt a Neptun szerint egyedül viszi Orbán Ráhel) huszonheten vették fel, szóval hely lett volna. Jóval kezdés előtt odamentünk a terem elé, az ajtó előtt azonban egy ránézésre is határozott férfi állt, akinek a kezébe később egy kinyomtatott papír is került, rajta 27 névvel.


Az ő kezében volt a lista, kép: 24.hu

A terem előtt külön csoportban gyülekeztek azok, akik a tanulmányi rendszer szerint is felvették az órát, ők senkinek nem mondtak semmit, hiába kérdeztük őket arról, milyen az óra.

A heti Food Service Management órát végül nem is az előre kiírt teremben tartották meg, a helyszínen lezajló beszélgetés szerint a termeket gyakran váltogatják, amiről csak az tud, aki fenn van a listán. Bonyolultabb ez, mint a Roxfort Varázsló és Boszorkányképzőben megtalálni egy termet.

Végül a csoport átvonult egy másik helyszínre, ahová szintén nem engedtek be minket. Így azt sem tudni, hogy a hétfői órát Zsidai vagy Orbán tartotta-e.

Az sem derült ki, hogy a várakozás alatt elhangzó „az előadó nem kért személyi védelmet”, kire vonatkozott.

Orbán Ráhel egyetemi karán tízezer forintot lehet keresni egy 45 perces tan­órával. Mivel hetente két előadást, kéthetente pedig gyakorlati órát tart, bruttó százezer forintot kaphat havonta. A miniszterelnök lánya nyílt álláspályázat nélkül jutott katedrához, az egyetem meghívta külsős óraadónak. Orbán Ráhelt ezzel nem érte különleges elbánás, ugyanis a törvény szerint a megbízási jogviszonyban foglalkoztatott oktatók pozícióit nem kell meghirdetni.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.