Közélet

A nem szavazatra buzdít Vona

Teljes mellszélességgel kiáll a Jobbik a kormány kvótás népszavazása mellett, a pártelnök pedig a baloldali pártoknak esedezik, hogy gondolkodjanak nemzetben.

A Jobbik támogatja a bevándorlási kvótáról szóló népszavazást, érdekelt abban, hogy érvényes és eredményes legyen a referendum és a nem szavazatra buzdítja szimpatizánsait – közölte Vona Gábor pártelnök csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A politikus jelezte, hogy a pénteki ötpárti egyeztetésen szeretnék tisztázni, hogy a kormány kérdése magában foglalja-e a kvóta valamennyi formáját, így például a relokációt, visszatoloncolást is.

“Ha az a kérdés, hogy bírom-e Orbán Viktort, akkor nem bírom Orbán Viktort. Ha az a kérdés, hogy köpni tudnék-e attól, ami a Nemzeti Választási Iroda előtt történt, akkor igen, köpni tudnék” – fogalmazott, kifejtve: jobb egészségügyet, színvonalasabb oktatást, magasabb béreket és egy boldogabb, szabadabb országot szeretne, amihez “a Fidesz testén keresztül vezet az út” és ez belpolitikai csatákkal fog járni.

Vona arra kérte a baloldali pártokat, hogy tegyék félre pártpolitikai érdekeiket és a “szánalmas gyermeteg hisztériát” és legyenek képesek “egyszer az életben nemzetben gondolkodni” – idézi őt az MTI.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik