Közélet

Megjött Andy Vajna étvágya, újabb tévéket vásárolna

Alapítana is a vásárlás mellett. Mulatós csatornával és sorozatokkal tervezik növelni a a tévétársaság piaci részesedését.

Az eddig sem volt titok, hogy a csatorna új vezetése bővíteni akarja a kínálatot. Az új vezérigazgató, Dirk Gerkens már adásvételi szerződés megkötése után azt mondta, hogy vizsgálják ennek lehetőséget, írja a Népszabadság.

„Elég nagy a kábelcsatornák piaca, ha arról van szó, ajánlatokat kell tenni”, mondta még tavaly októberben.

A lap információi szerint két társaságot néztek ki maguknak a TV2 új vezetői, állítólag fel is vették a kapcsolatot a tulajdonosokkal. Az egyik a magyar tulajdonban ­lévő Project029 Kft., amely 2014 végén vette meg a Story TV-t a Centrál Médiacsoporttól.

A másik kiszemelt a romániai származású üzletember, Radu Moraru érdekeltségébe tartozó Tematic-Cable Kft. lehet. Ez a cég üzemelteti a mulatós zene rajongóit kiszolgáló Sláger TV-t – korábbi nevén Nóta TV –, továbbá a horgászok, vadászok csatornáját, a Fishing and Huntingot, az ismeretterjesztő DoQ-t, illetve a SportKlubot.

A TV2-nek a slágertévé és a sportcsatorna lehet érdekes, előbbi a nagy vetélytársnak, az RTL Klubnak is van, a Muzsika TV.

A lap szerint Vajnáék azon is dolgoznak, hogy ha a vásárlás nem jön össze, akkor új csatornákat alapítanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik