Közélet
Budapest, 2016. február 23.
A vasárnapi zárva tartásról szóló népszavazási kérdés benyújtására várakozók csoportja Budapesten, a Nemzeti Választási Iroda épületében 2016. február 23-án. Hátul, középen Nyakó István MSZP-s politikus, volt országgyûlési képviselõ. A párt újra megpróbálja benyújtani a Nemzeti Választási Irodánál a vasárnapi zárva tartásról szóló népszavazási kérdését, miután a Kúria ma dönt arról, átengedi-e az elõtte fekvõ, a vasárnapi zárva tartásról szóló népszavazási kérdést.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Botrányos népszavazási kérdés: Orbán semmi értelmeset nem tudott mondani

24.hu
24.hu

hírfaragó. 2016. 02. 24. 13:55

Húsz kopasz és egy idős nő megállíthatatlan feladat elé állította a választási irodát. Orbán válaszolt.

Erdősi Lászlóné és kigyúrt csapata beelőzte az MSZP-t, mindketten a vasárnapi zárva tartásról akartak kérdezni. Erdősinének sikerült.

Orbán Viktor – miközben bejelentette, hogy kvótaügyi népszavazást ír ki a kormány – a keddi eseményekről semmi konkrétat nem mondott, csak azt, hogy nem keverné a szezont a fazonnal. A kvótás népszavazás nem életmód kérdése, ott arról kell dönteni, hogy a magyarok kivel élnek együtt.

Azt kezdeményezi, hogy a Nemzeti Választási Iroda (NVI), illetve a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elemezze a népszavazások kezdeményezésénél kialakult helyzetet, és tegyen javaslatot a szabályok megváltoztatására.

Szerinte nem először alakult ki a keddihez hasonló “méltatlan helyzet” a választási irodánál népszavazási kérdés kezdeményezésekor.

Mivel nem ez volt az első eset – folytatta -, “kénytelenek vagyunk azt a következtetést levonni, hogy ilyen helyzetek azért alakulhatnak ki, mert a vonatkozó törvényi előírások nem jók”. A szabályok ma nem biztosítják a méltányos körülményeket azoknak, akik élni akarnak állampolgári jogukkal.

Szeretnél személyre szabottan híreket olvasni a mobilodon?
Töltsd le a 24.hu app-ot, és tájékozódj hiteles forrásból megbízhatóan és gyorsan! A 24.hu
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.