Közélet

Botrányos népszavazási kérdés: Orbán semmi értelmeset nem tudott mondani

Húsz kopasz és egy idős nő megállíthatatlan feladat elé állította a választási irodát. Orbán válaszolt.

Erdősi Lászlóné és kigyúrt csapata beelőzte az MSZP-t, mindketten a vasárnapi zárva tartásról akartak kérdezni. Erdősinének sikerült.

Orbán Viktor – miközben bejelentette, hogy kvótaügyi népszavazást ír ki a kormány – a keddi eseményekről semmi konkrétat nem mondott, csak azt, hogy nem keverné a szezont a fazonnal. A kvótás népszavazás nem életmód kérdése, ott arról kell dönteni, hogy a magyarok kivel élnek együtt.

Azt kezdeményezi, hogy a Nemzeti Választási Iroda (NVI), illetve a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elemezze a népszavazások kezdeményezésénél kialakult helyzetet, és tegyen javaslatot a szabályok megváltoztatására.

Szerinte nem először alakult ki a keddihez hasonló “méltatlan helyzet” a választási irodánál népszavazási kérdés kezdeményezésekor.

Mivel nem ez volt az első eset – folytatta -, “kénytelenek vagyunk azt a következtetést levonni, hogy ilyen helyzetek azért alakulhatnak ki, mert a vonatkozó törvényi előírások nem jók”. A szabályok ma nem biztosítják a méltányos körülményeket azoknak, akik élni akarnak állampolgári jogukkal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik