Közélet

“Nem igaz”, hogy a tanárok újabb béremelést követelnek és gyerekekkel zsarolnak

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2016. 02. 19. 13:28

A Pedagógusok Sztrájkbizottsága addig tárgyal a kormánnyal, amíg reményt lát arra, hogy a vitás kérdésekben megegyezés jöhet létre.

Erre kötelezi a pedagógustársadalomtól, a szülőktől és a tanulóktól érkező támogatás, biztatás. A sztrájkbizottság – tárgyalási készsége fenntartása mellett – a leghatározottabban visszautasítja azokat az alaptalan vádaskodásokat, politikusi nyilatkozatokat, amelyek a kormányzó párt legkülönbözőbb állami, parlamenti tisztségeket betöltő tagjai részéről az elmúlt napokban elhangzottak.

A Pedagógusok Sztrájkbizottsága ismeri és megtartja a törvényeket, és elvárja a nyilatkozó politikusoktól, hogy azokat ők is tartsák tiszteletben. A sztrájkot megelőző tárgyalások ugyanis törvényből levezethető szakszervezeti jogok, illetőleg kormányzati kötelezettségek.

Várják, hogy a kormány képviselői küldjék meg a február 17-ére ígért megállapodástervezetet, amely a további tárgyalások alapjául szolgál. A sztrájkbizottság a leghatározottabban visszautasítja azokat a nyilatkozatokat, amelyek szerint újabb béremelést követel a pedagógusoknak.

Ez nem igaz!

A sztrájkbizottság fizetésemelési követelése az oktató-nevelő munkát segítőkre vonatkozik! A sztrájkbizottság visszautasítja azt az állítást is, hogy bárki a gyerekekkel „zsarolná” a kormányt, hiszen minden követelése közvetlenül vagy közvetve a gyermekek, tanulók érdekeit szolgálják.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Young man with hands clasped together
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.