Közélet

Sokmilliós lelépési pénzt kaphat Gaskó István

Meneszteni akarták, de ennek elébe ment a lemondással.

12 millió forint lelépési pénzt kaphat Gaskó István, ha elfogadják lemondását a Liga Szakszervezetek csütörtöki tanácsülésén – írja a Magyar Nemzet. Több elnökségi tag lemondás helyett fegyelmivel menesztette volna az elnököt, aki így elbukta volna a pénzt.

Gaskó már január végén jelezte, hogy húsz év után távozik a posztról, de a lemondásról szóló irat a lap értesülései szerint csak kedden érkezett meg a szakszervezethez, és február 17-i hatály szerepel benne. A leköszönő elnök elébe mehetett hét elnökségi tag kezdeményezésének, akik a konföderáció alapszabályának súlyos megsértésére hivatkozva épp a 18-i ülésen menesztették volna őt.

A fegyelmit azzal indokolták, hogy Gaskó jogszerűtlenül delegálta feleségét az Erzsébet-programokat működtető Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány kuratóriumába. Erről a Liga elnöksége sem elnökségi ülés keretében, sem írásban, sem más módon nem határozott.

Mendrey László, a Liga elnökségi tagja, aki egyike volt a Gaskó menesztését kezdeményezőknek, közölte: a Liga Tanácsa jó eséllyel elfogadhatja az elnök lemondását, ebben az esetben nem is kerül napirendre a visszahívásról szóló kezdeményezés, Gaskó pedig megkapja a 12 milliót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik