Közélet

LMP: Habony ingyen fürdik és Józsefvárostól szipkázza el a pénzt

habony (Array)
habony (Array)

Az LMP csodafegyvere mostanában az ex-fideszes Hadházy Ákos. Míg a társelnökök az utóbbi időben kevesebbszer mutatkoznak, a szekszárdi politikus egy hónapja Lázár János Kormányinfójának mintájára Korrupcióinfó néven indított sorozatot, amelyeken hétről hétre valamilyen simlis fideszes ügy részleteit mutatja be.

Volt már szó:

A Korrupcioinfónak nincs különösebb vezérfonala, a képviselő állítása szerint az uniós pályázatok nyilvános adataiban böngész, és az ilyen kutatások során jönnek szembe ezek az ügyek. Azt mondja, hogy rengeteg “muníciója” van még.

hadhazy

A feltárt ügyek időzítésében mégis ügyel arra Hadházy, hogy a nyilvánosságot épp meghatározó témákon gördítsen egyet.

A legutóbbi Korrupcióinfó főszereplője így lett a Szépművészeti rajongója, Habony Árpád.

Ezúttal józsefvárosi párttársa, Jakabfy Tamás segített neki, aki két ügyben találkozott a miniszterelnöki tanácsadó érdekeltségeivel.

Lokális korrupció

Tavaly május óta fut a Modern Media Group, a Habony Árpádhoz köthető cég lapja, a Lokál. Egy ingyenes lap, amely minden kerületben megjelenik, elsősorban helyi híreket kínálva. Ezzel az újsággal kötött két részletben, összesen 10 millió forint értékben szerződést a Kocsis Máté vezette VIII. kerületi önkormányzat. Az LMP-s politikusok szerint teljesen feleslegesen költötték el ezt a pénzt,

egy olyan kerületben, ahol bárhol sokkal jobb helyet lehetett volna találni ennek a pénznek, például a városrehabilitációban.

A kerületnek van ugyanis saját, ingyenes újságja, ráadásul a Lokálban elhelyezett tartalmakat maga az önkormányzat írta meg az LMP-s politikus szerint, és ezek után fizetett azok megjelenéséért. A polgármester és Habony vélt jó viszonyára is utalt Jakabfy:

Fürdő-show

A másik Habonyhoz és a Lokálhoz kapcsolódó ügyet is Jakabfy találta és tálalta a Korrupcióinfón. A kerületi képviselő akkor lelt rá, amikor a Modern Media Group után kutatott. Egy barterről van szó, amit a Lokál vezetői a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.-vel kötöttek. Az önkormányzati cég hirdetéseket helyezhetett el a kerületi lapokban, ezért cserébe nem fizetnie kellett, hanem…

 

A barter értéke így – a gyógyfürdők áraiból számolva, a különböző jegytípusoktól függően – 530 ezer forint körüli összeg lehetett.

Úgyhogy, ha valaki esetleg látja Habony Árpádot valamelyik gyógyfürdőben, ne gondolja, hogy fizetett a pénztárnál, zárta Jakabfy a szerdai leleplezést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik