Közélet

A Matolcsyék által szanált bank adott pénzt az Origo megvételére

A Heti Válasz arra utaló nyomot talált, hogy a jegybankelnök unokatestvére állhat a portált megvásárló cégcsoport mögött.

A Magyar Nemzeti Bank által szanált MKB adott kölcsönt a New Wave-csoportnak, hogy az 4,2 milliárd forintért megvásárolja az Origót – írja a Heti Válasz. A lap szerint ez hasonló modell, mint ahogyan Andy Vajna hozzájutott a TV2-höz, igaz, neki a magyar exportőrök támogatására létrehozott Eximbank adott hitelt, az MKB pedig épp privatizáció előtt áll, azaz esélyes, hogy a törlesztést már „kereskedelmi banki logika” szerint hajtják be rajtuk.

A Heti Válasz kitér arra is, hogy megtalálták „az eddigi legközvetlenebb bizonyítékot” arra vonatkozóan, hogy Matolcsy György jegybankelnök unokatestvére, Szemerey Tamás milliárdos állhat a hírportált megvásárló cégcsoport mögött. A VS.hu-t kiadó New Wave Production Kft. bejegyzési illetékét ugyanis az ő érdekeltségébe tartozó BanKonzult utalta el – derült ki a cégbírósági adatokból. A New Wave-cégek tulajdonosa egyébként papíron egy cseh bejegyzésű társaság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik