Közélet

Orbán Viktor ma tárgyal Putyinnal

Moszkvában tárgyal ma Orbán Viktor miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök, a megbeszélésen várhatóan szóba kerülnek többek között közös energetikai projektek.

A Kreml tájékoztatása szerint a felek megvitatják majd a kétoldalú együttműködés erősítésének lehetőségeit, többek között a Vlagyimir Putyin tavaly februári budapesti látogatásán elért megállapodások végrehajtásával összefüggésben.

A megbeszélések napirendjén a kereskedelmi-gazdasági kapcsolatok fejlesztésének lehetőségei, az energetika és a magasan fejlett technológia alkalmazása terén megvalósítandó közös projektek előmozdítása, a kulturális együttműködés szerepel.

Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin tavalyi budapesti tárgyalásán – napra pontosan egy éve – a fő témák között szerepelt az orosz-magyar gázszállítási szerződés ügye, a két ország közötti gazdasági együttműködés és az ukrajnai helyzet.

Orbán Viktor legutóbb két évvel ezelőtt járt Oroszországban és folytatott megbeszélést Novo-Ogarjovóban Vlagyimir Putyinnal. A tárgyalásokon a nukleáris energia békés felhasználásában való együttműködésről született megállapodás, ennek keretében – Németh Lászlóné akkori nemzeti fejlesztési miniszter és Szergej Kirijenko, a Roszatom vezetője – egyezséget írtak alá két új paksi erőművi blokk építéséről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik