Közélet

Hihetetlen magyar sikert jelentett be a kormány lapja

24.hu
24.hu

2016. 02. 17. 06:18

Még el sem nyerte Magyarország az olimpiarendezés jogát, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) már hozzálátott annak feltérképezéséhez, hogy a játékok megszervezésekor mely pontokon merülhet fel a korrupció lehetősége, s miként kerülhetők el a visszaélések – írja szerdán a kormányközeli Magyar Idők.

Ezzel Magyarország lesz az első olyan nemzet a világon, ahol még azelőtt lecsapnak a korrupcióra, hogy egyáltalán lehetőség lenne hozzálátni.

A szervezet szakemberei arról igyekeznek összegzést készíteni, hogy a drága – jellemzően sokmilliárdos – olimpiai beruházások megvalósításakor mely pontokon vetődhet fel a korrupció lehetősége, melyek azok tényezők, amelyek miatt valaki kenőpénzt adhat, illetve fogadhat el.

Duh. 

Görgényi Gábor, az ÁSZ kutatásának vezetője szerint veszélyt hordozhat magában például a rövid határidő, így ha a munkát az ideálisnál gyorsabban kell elvégezni, előfordulhatnak jogellenes ajánlatok vagy kérések.

Az ÁSZ az ötkarikás játékokkal kapcsolatban egy hosszabb tanulmányt, katalógust állít össze. Ebben felsorolják azokat a területeket, amelyek teret nyithatnak a vesztegetés előtt, ha Budapest rendezné meg 2024-ben az olimpiai játékokat. A tanulmány egyúttal valamennyi azonosított korrupciós veszélyhelyzet kivédésre is megoldást kínál majd, írja a lap.

Szeretnél személyre szabottan híreket olvasni a mobilodon?
Töltsd le a 24.hu app-ot, és tájékozódj hiteles forrásból megbízhatóan és gyorsan! A 24.hu
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.