Közélet

A Fidesz szerint jó a tanárok fizetése, tüntetésük pedig “erősen politikai indíttatású”

A Fidesz Pósán Lászlóra,  az országgyűlés kulturális bizottságának fideszes alelnökére bízta, hogy reagáljon a tanárok tüntetésére. A politikus gyorsan ki is jelentette: a szombati budapesti pedagógustüntetés egyrészt erősen politikai indíttatású, másrészt okafogyott volt.

Pósán szerint már zajlik a pedagóguspálya presztízsének visszaállítása, hiszen a rendszerváltozás óta soha nem látott béremelésben részesültek a pedagógusok, de a többi kedvezménynek – rezsicsökkentés, családi adókedvezmény, szja-csökkentés, családi otthonteremtési kedvezmény – is részesei a pedagógusok.

Arra a kérdésre, hogy teljesíti-e a kormány a követeléseknek, Pósán László elmondta: ahol életidegen megoldások születtek, például a pedagógusok bürokratikus túlterheltsége, azt készek felszámolni. Ugyanakkor nem szándékoznak visszaállítani a 22 órás kötelező óraszámot, sem a 18 százalékos béremelést végrehajtani, ugyanis a már elkezdett bérrendezés 2017-ig tart, és a mostani, újabb követelés az adófizetőket terhelné – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik