Közélet

Milliárdokkal szórták meg Rogánékat

6,5 milliárd forinttal gazdagodott a Miniszterelnök Kabinetiroda, a pénzt személyi és dologi kiadásokra, valamint beruházásokra költhetik. Három hónapon belül ez már a második 2 milliárd feletti összeg, amit átcsoportosítottak a minisztériumnak.

Valamivel több, mint 2,4 milliárd forintot csoportosítottak át hétfőn a rendkívüli kormányzati tartalékból a legújabb miniszter kabinetjének – derült ki a Magyar Közlöny legutóbbi számában található kormányhatározatból. A pénz jelentős része személyi juttatásra kell majd Rogán Antalnak, ez az összeg kicsivel több, mint 1 milliárd forint.

A fennmaradó összegből 800 millió forintot dologi kiadásokra költik, vagyis akár új bútorokat, számítógépeket és kocsikat vásárolhatnak. A maradék fél milliárd forintot munkaadót terhelő és beruházás viszi el.

A kormányhatározatból az is kiderül, hogy a Kabinetiroda megmaradt 4 milliárd forintját is elköltheti majd a miniszter.

Nem ez volt az első, hogy Rogán miniszternek pénzt csoportosított át a kormány, még tavaly novemberben a miniszterelnökség keretéből kapott több, mint 2 milliárd forintot, de akkor még csak 153 millió forintot vittek el személyi juttatások, az összeg nagy része konzultációkra és kommunikációval kapcsolatos költségekre kellett a minisztériumnak.

Ha ezeket az összegeket összeadjuk, akkor kiderül, hogy

csaknem 8,5 milliárd forintot kapott csak az elmúlt 3 hónapban a nemrégiben létrehozott Miniszterelnöki Kabinetiroda.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik