Közélet

A CÖF bekamuzta a támogatóit

cof(960x640).jpg (Array)
cof(960x640).jpg (Array)
Több szervezetről is valótlanul állította a kormányt békemenetekkel támogató Civil Összefogás Fórum, hogy támogatja őket. Az érintett szervezetek szerint ők nem működnek együtt a CÖF-fel. A CÖF szerint igen, amúgy meg Soros.

Meglepődött a Magyar Pumi Klub, a Magyarországi Református Egyház zsinati irodája és egy terézvárosi dalkör is, hogy a CÖF a támogatói között tünteti fel a szervezetük nevét. Ez akkor derült ki számukra, amikor a Népszabadság annak próbált utánajárni, hogy a CÖF-öt támogató szervezetek mennyi pénzt és milyen megfontolásból küldenek a Fidesz-közeli szervezetnek, mivel a lap kevesellte a magát legnagyobb civil szervezetnek feltüntető CÖF által begyűjtött egyszázalékos felajánlásokat.

“Nem állunk semmilyen hivatalos kapcsolatban a Civil Összefogás Fórummal, így nem is vagyunk támogató szervezete” – mondta a Népszabadságnak a Magyarországi Református Egyház zsinati irodája, amely szintén szerepel a CÖF-ös listán.

A Civil Összefogás Fórum közleményben reagált a szerintük “írásműnek nem nevezhető, pártpropagandát szolgáló, lejárató” cikkre. A CÖF-CÖKA vezetősége szerint az írásban tévesen szerepel az, hogy nem támogatójuk a Magyar Pumi Egyesület, mivel szerintük az egyesület “vezetőjével és tagjaival jelentős érdekvédelmi tevékenységet folytattak”. A szervezet szerint bárki leiratkozhat a listájukról, aki kéri, a Pumi nem kérte a törlését.

A CÖF cáfolta azt is, hogy a Magyarországi Református Egyház zsinat is a támogatóik között van. A “cikkíró fantáziájában szereplő református zsinati iroda” soha nem is szerepelt a támogatóik között – írják.

A CÖF-CÖKA ebben a közleményében is megint ördögként festette a falra a Ökotárs Alapítványt és persze Soros Györgyöt is, azt írták, hogy

Tényszerű, hogy közösségünk több támogatást kapott az adófizetők 1%-os forrásából, mint pl. az Ökotárs Alapítvány vagy a TASZ. Ugyanakkor nem kap támogatást a Nemzeti Együttműködési Alapból, Norvég Alapból, Soros-alapítványoktól, sőt, más külföldi pártalapítványoktól sem.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik