Közélet

Terrorveszély: Molnár Zsolt jogállami megoldást sürget

Ha a kormány valóban a terrorizmus ellen akar küzdeni, akkor nem terjesztheti elő "vállalhatatlan" alaptörvény-módosító javaslatát - mondta az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnöke.

Molnár Zsolt a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetőjének szombati kijelentésére reagált. Rogán Antal ugyanis egy budapesti konferencián azt mondta: az Európát érő ellenőrizetlen bevándorlás nem szűnt meg, a biztonsági szervek arra figyelmeztetnek, hogy a következő hónapokban, években terrorcselekményekre készülnek Európában. Ez a helyzet azt kívánja meg, hogy továbblépjünk a határok védelmén – mondta, hozzátéve: nem egyszerűen alkotmánymódosításról van szó, hanem több, a mindennapok biztonságát erősítő javaslattal készülnek.

Molnár Zsolt sajnálatosnak nevezte, hogy a kormány még mindig a menekültválság és a terrorizmus összemosásával próbálja igazolni alaptörvény-módosító javaslatát. Ezzel együtt a szocialista politikus úgy vélte: a “sok kommunikációs offenzíva után” a kormány végre felismerte, hogy a terrorizmus ellen nem “junta-alaptörvénnyel”, hanem a társadalom egészének biztonságát szolgáló javaslatokkal kell fellépni.

Remélik, hogy a kormány újabb elképzelései már végre tényleg a biztonságról és “nem a hatalmuk bebetonozásáról” fognak szólni. Mindezek alapján nincs szükség újabb nemzeti konzultációra, “újabb milliárdok elköltésére”, hanem a szükséges forrásokat kell biztosítani a valóban a terrorizmus ellen küzdő szervezeteknek – jelentette ki Molnár Zsolt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik