Közélet

A tiltakozó Herman gimnázium vezetését is meghívták a kerekasztalhoz

24.hu
24.hu

hírmunkás. 2016. 02. 06. 07:29

Kiderül az is, hogy a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete mégis ott lesz a tanácskozáson.

A miskolci Herman Ottó Gimnázium igazgatója, Madarász Péter is ott lesz február 9-én a köznevelési kerekasztal alakuló ülésén, ahová Rétvári Bence államtitkár hívta meg – írta az Észak-Magyarország szombaton.

Az oktatási bizottság ülésére is kaptak meghívót

A lapnak az igazgató elmondta: a meghívás a köznevelési kerekasztalhoz mégiscsak azt jelzi, hogy párbeszédet kívánnak folytatni az oktatás irányítói a gyakorló pedagógusokkal, “és ez mindenképpen üdvözlendő.”

A cikk kitér arra is, hogy az igazgató és Pilz Olivér a Herman Ottó Gimnázium közalkalmazotti tanácsának elnöke a kerekasztal tanácskozása után a parlament oktatási bizottság ülésére is hivatalos, ahol azt szeretnék közölni, amit a szerdai miskolci demonstráción is, hogy “legyen az oktatás nemzeti ügy, a képviselők tegyék félre a pártpolitikai érdekeiket, és tekintsék az oktatást közös ügyüknek”.

A PDSZ mégis ott lesz a köznevelési kerekasztalon

Felfüggeszti az emberi erőforrások minisztere által, a pedagógustiltakozások nyomására összehívott köznevelési kerekasztal elleni bojkottot a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), és részt vesz a jövő keddi tárgyaláson – közölte Mendrey László, a szakszervezet elnöke a Népszabadsággal és a Népszavával.

A Népszabadságban szombaton megjelent interjúban a szakszervezeti vezető jelezte, hogy a meghívás elfogadása és visszautasítása mellett is szóltak érvek, s végül úgy határoztak, elmennek az első tárgyalásra.

Mendrey László a Népszavának beszámolt arról is, hogy a PDSZ országos választmánya hozta meg a döntést péntek délelőtt. A szakszervezet vezetője szerint szoros volt a döntés, mert sokan nem látják biztosítottnak, hogy ez érdemi eredményekkel járó kerekasztal lesz. Elmennek, megnézik, de ha azt tapasztalják, hogy ez újabb terelés, látszatintézkedés, akkor azon nyomban felállunk az asztaltól – hangsúlyozta. Jelezte, a döntésben ő nem vett részt.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.