Közélet

Gerendai nem félti a Szigetet a titkos kormányhatározattól

A fesztivál szervezője nem tart attól, hogy az állam lenyúlná a rendezvényt, de még az is lehet, hogy az új gigaszervezet segít a nemzetközi kommunikációban.

Orbán Viktor kabinetirodája nem akarják korlátozni a versenyt, szerintük a hatékonyság miatt van szükség a turizmus új állami szervezeteire.

Az előterjesztésnek nem célja korlátozni a piaci versenyt vagy befolyást gyakorolni a piacra, nem tartalmaz javaslatot magáncégek állami körbe vonására

áll Miniszterelnöki Kabinetiroda hvg.hu-nak küldött hivatalos válaszában.

A hírportál az általuk nyilvánosságra hozott kormánytervezetről Gerendai Károlyt a legnagyobb hazai kulturális rendezvény, a Szigetet szervező cég ügyvezetőjét is megkérdezte, mert többekben felmerült, hogy a nagy központosított állami szervezettel esetleg ezt a vállalkozást kívánják lenyúlni. Garandai azonban nem tartok attól, hogy erről lenne szó.

A jegyek abszolút többségét egyébként is külföldön vásárolják, ez amúgy sem megy állami parancsra. Viszont sokat segíthetnének az esemény nemzetközi kommunikációjában”

–  monda.

A Magyar Utazási Irodák Szövetségének elnöke szerint is korai még a kormányzati tervről véleményt mondani. Erdei Bálint szerint annak örülne, ha az állam elsősorban nagyobb anyagi támogatással lépne be a területre, mert erre szerinte is nagy szükség lenne.

A hvg.hu név nélkül nyilatkozó idegenforgalmi forrásai látnak „veszélyeket” a tervezetben.

Zavaros, hogy mindezt hogyan valósítanák meg, másrészt lenyúlás íze van. Olyan, mintha rámennének arra, amit a piac hozott létre, ami érték, ami jelent valamit

– fogalmazott egyikük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik