Közélet

23 milliót költött karácsonyi bulira az NGM

A tárca a Millenárison a leggazdagabb cégekhez hasonló ünnepségen rázta a rongyot.

Több mint 23 millió forintot költött el a Nemzetgazdasági Minisztérium tavaly a karácsonyi ünnepségre – derül ki a tárca honlapján közzétett szerződéses listából.

A Világgazdaság cikk szerint a december 17-én a Millenárisban tartott ünnepség állófogadására és az ehhez szükséges bútorok bérlésére az ilyen tevékenységgel foglalkozó Bourbon Group vezetőinek érdekeltségében álló IZ-s Kft.-vel szerződtek majdnem 20 millió forint értékben. A Bourbon olyan nagyvállalati referenciákkal rendelkezik a területen, mint az Vodafone, a Cisco, az E-ON és a Microsoft, így a megbízás tulajdonképpen érthető.

Az egyik lebonyolító cég egyébként az állami kézben lévő Millenárishoz is köthető, hiszen tulajdonosa, Fodor Péter az intézmény vezető rendezvényszervezőjeként is szerepel. Sőt a Millenáris honlapja szerint az értékesítési kapcsolattartó is a Bambi Entertainmenthez tartozik.

A költségvetés felett őrködő tárca mindenesetre tavaly a kimutatás szerint összesen 1237 darab szerződést kötött, ezek közül mintegy ezer esik ötmillió forint nettó alá, és 266 szerződés pedig ennél nagyobb értéket tartalmaz. A legkisebb értékű szerződés egy uniós tábla gyártására vonatkozott: értéke bruttó 7340 forint.

A legnagyobb értékű szerződést a Microsofttal kötötte a tárca: uniós projektben bruttó 634 millió forintot számítástechnikai fejlesztésre illetve 594 milliót egy másikban informatikai szolgáltatásra számlázhatott ki a világcég, amely összesen 1,8 milliárd forint szerződésállománnyal rendelkezett a kimutatás szerint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik