Közélet

Rogán ismerősei az MTVA-nál akasztottak nagy summát

mtva magyar televízió (Array)
mtva magyar televízió (Array)
Csetényi Csaba épp kiszállt a cégéből, ami tulajdonol egy vállalkozást, ami bruttó 2 milliárd forint feletti közbeszerzést nyert az MTVA-nál.

Rogán Antal szomszédjának cége, a Media Services Company Magyarország Kft. nagyot szakított egy MTVA-s közbeszerzésen októberben – írja az Átlátszó. A most megjelent értesítőben azt írják, bruttó 2,336 milliárd forint feletti összeget kaszáltak az MTVA “hirdetési felületei tartalomfejlesztésének és értékesítésének kiszervezésére”.

Az MTVA alá tartozó tévécsatornák, rádiók és lapok értékesítése és tartalomfejlesztése lesz a feladat, ezért ügynökségi jutalékokat és szakértői óradíjakat kap a cég.

A Media Services Kft. tulaja a Hamu és Gyémánt Kft., aminek a tulaja a HGY Invest Kft., aminek a tulaja októberig Csetényi Csaba volt, azóta az ő üzlettársa, Krskó Tibor. Ő a Media Services üzletvezetője is. Csetényivel van közös cégcsoportjuk, a trafiknyertes Szivar Torony is, Csetényi pedig jó viszonyt ápol Pasa Park-i szomszédjával, Rogán Antal kabinetminiszterrel.

Csetényi amúgy október 1-én szállt ki a HGY Investből, két hétre rá pedig már le is zárult a közbeszerzés. Csetényi amúgy több milliárd forint értékben folytat médiakampányokat a kormánynak migránsügyben vagy épp olimpiaügyben. A Media Servicesről még fontos adat, hogy 2014-ben 426 millió, 2013-ban pedig 513 millió forint árbevételt ért el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik