Közélet

Colleen Bell: Amerika jobb lett Tom Lantos által

Nincs kétség afelől, hogy az Egyesült Államok jobb lett Tom Lantos élete, szolgálata és öröksége által, mondta Colleen Bell budapesti amerikai nagykövet a Tom Lantos egykori kongresszusi képviselőről elnevezett sétány névadó ünnepségén, hétfőn Budapesten.

Az ünnepségen – amelyet a képviselő születésnapja alkalmából rendeztek – a XIII. kerületi Viza és Révész utca közötti szakaszt nevezték el Tom Lantosról.

Az eseményen a diplomata kiemelte: Tom Lantos munkássága ugyanakkor Magyarországnak is javára szolgált, hiszen büszke magyar, büszke budapesti is volt egész életében. Az egykori politikus a két ország javáért, Magyarország nyugati kapcsolatainak megerősítéséért munkálkodott, azért, hogy itt stabilitás, biztonság és jólét legyen – hangoztatta.

A rendezvényen felolvasták Joe Biden üzenetét, az amerikai alelnök úgy fogalmazott: Tom Lantos egész életében a gonosz ellen harcolt, amelyet első kézből ismert meg Budapesten, és mindvégig kitartott küldetésében, az emberi jogok védelmében, az igazságtalanság elleni harcban, kiállva mindazokért, akik nem tudták megvédeni magukat.

(MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik