Közélet

Kisherenden, Bodrogkisfaludon független, Nyírcsaholyban Fidesz-KDNP jelölt nyert

Varga Zsolt független jelöltet választották polgármesternek a Baranya megyei Kisherenden vasárnap megtartott időközi választáson – közölte az MTI-vel a település jegyzője.

Az időközi önkormányzati választást azért kellett kiírni, mert a képviselő-testület tavaly októberben feloszlatta magát.

A vasárnapi voksoláson a 185 választásra jogosult közül 87-en adták le szavazatukat, ebből kettő volt érvénytelen. A független jelöltként induló Varga Zsoltra 83-an szavaztak, míg ellenfele, Ódor György munkáspárti jelölt két szavazatot kapott.

Varga Zsolt polgármesteri munkáját társadalmi megbízatásban látja majd el.

Fidesz-KDNP jelölt nyert

Nyírcsaholyban Magyar Csabáné, a Fidesz-KDNP jelöltje nyert. A nem jogerős végeredmény szerint az 1819 választásra jogosultból 974-en adták le szavazatukat a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen.

A kormánypártok jelöltje 535 voksot szerzett, a függetlenként indulók közül Kicsák László Norbert 233, Bacskó Sándor 189, Franku János pedig 9 szavazatot kapott, míg Pásku Károly, a Munkáspárt jelöltje egy voksot gyűjtött.

A polgármester-választást azért tartották meg a Mátészalka mellett fekvő faluban, mert tavaly októberben elhunyt a települést vezető Mihálku Attila (Fidesz-KDNP).

+ 2 független

Ádám Lászlót választották meg Bodrogkisfalud új polgármesterének a vasárnap megtartott időközi választáson – mondta Alexa Ilona aljegyző az MTI-nek a voksok összeszámlálását követően.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen azért tartottak időközi választást, mert a község képviselő-testülete az elmúlt év októberében feloszlatta magát.

A polgármesteri posztért négyen indultak. A három független jelölt közül Ádám László – aki korábban is polgármestere volt a településnek – 224 szavazatot kapott, Galovics Józsefre 210-en, Mertán Éva Mónikára pedig 13-an voksoltak, míg Orosz Imre Tibor a Magyar Munkáspárt jelöltjeként 6 szavazatot kapott.

A választási névjegyzékben 748 bodrogkisfaludi lakos közül 455-en szavaztak, két voks volt érvénytelen.

Aszalón is független jelölt nyert, Mészáros Istvánt választották polgármesternek a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen.

Az időközi választást azért írták ki, mert Mészáros Zoltán korábbi polgármester váratlanul elhunyt.

A voksoláson az 1410 választásra jogosult lakosból 932 adták le szavazatukat, ebből 7 volt érvénytelen.

Mészáros István 573 voksot kapott. A további három független jelölt közül Budai Gyula 292, Fehér István 19, Pethő József pedig 41 szavazatot tudhat a magáénak.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik