Közélet

Azt mondta a kisfiú, terrorista házban él, meg is lett a baj

menekülő körözött (menekülő körözött, erkély)
menekülő körözött (menekülő körözött, erkély)
Nagy-Britanniában kissé komolyabb következményei vannak, ha az ember fia/lánya véletlenül rossz szót használ.

Kezd az őrület határára érni a terrorfóbia Nagy-Britanniában, most egy ártatlan félreszólás miatt faggattak hosszasan a rendőrök egy tízéves kisfiút – írja a Telegraph. A muszlim kisfiúnak az volt a bűne, hogy egy angolórán azt írta a feladatba, hogy “terrorista házban” él, miközben alapból “teraszos házat” (terraced house angolul) akart írni.

Másnap már ki is mentek az accringtoni házhoz, majd megvizsgálták a család laptopját. A família persze kiakadt a gyanúsítgatáson, sokkolta őket a bánásmód. Kijelentették, bocsánatkérést várnak el az iskolától és a hatóságoktól. Egy unokatestvér nyilatkozott a történtekről, mondván az is durva, ha ez egy 30 éves férfivel történik, de most egy gyerekkel történt, aki ezek után nem meri majd használni a fantáziáját.

A tanároknak az új terrorellenes törvények miatt jelenteniük kell, ha bármi gyanúsat észlelnek a diákokkal kapcsolatban. Miqdaad Versi, a Brit Muszlim Tanács főtitkárhelyettese azt mondta, több hasonló esetről tudnak. Szerinte sok jel utal arra, hogy átlagemberek átlagéletét is biztonsági szemszögből nézik, sőt sokszor potenciális terroristáknak tekintik őket diákok helyett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik