Közélet
Kötcse, 2013. szeptember 15.
Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadó (b), Andrew G. Vajna, a nemzeti filmipar megújításáért felelõs kormánybiztos (k) és Havasi Bertalan, a kormányfõ sajtófõnöke (j) érkezik a Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényére Kötcsén 2013. szeptember 15-én.
MTI Fotó: Varga György

“Habony Árpád lépjen ki az árnyékból!”

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2016. 01. 15. 12:43

Ezt kéri az LMP, miután kiderült, Habony Árpád valóban "munkát végez a kormánynak".

Szél Bernadett, a párt társelnöke tudatta, hogy miután Tarlós István nem cáfolta, hogy Habony Árpád közvetített közte és Orbán Viktor között az agglomerációs  közlekedés finanszírozása ügyében, ezzel a főpolgármester a Fidesz első politikusaként beismerte, hogy Habony munkát végez a kormánynak.

Az LMP álláspontja az, hogy azok az információk, amelyek Habony Árpád munkavégzésének díjazására és körülményeire vonatkoznak, továbbá hogy kinek felel és mit csinál pontosan, a közvéleményre és az adófizető állampolgárokra tartoznak.

A párt korábban olyan törvényjavaslatot nyújtott be, amely kizárná, hogy “raszputyinok” működjenek a kormány közelében: javaslata szerint a kormányzat irányítása alá tartozó szerveknél a döntéshozatalban és annak előkészítésében csak az intézmény állományába tartozók, vagy azzal szerződésben állók vehetnének részt. Ezt a Fidesz leszavazta.

Így állhat elő olyan helyzet, hogy ilyen fontosságú ügyben egy olyan ember közvetítsen a miniszterelnök és a főpolgármester között, akinek nincs sem jogszerű felhatalmazása, sem választott tisztsége. A Tarlós-nyilatkozat után nem védhető, hogy a polgári értékektől távol álló életstílust folytató, homályba burkolózó tanácsadó munkásságát a kormány rejtegesse az adófizetők elől. Szél Bernadett ezért felszólítja a kormányt, jöjjenek ki a fényre a Habony-üggyel és mutassák be együttműködésük hátterét!

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

THE ASSASSINATION OF GIANNI VERSACE: AMERICAN CRIME STORY "The Man Who Would Be Vogue" Episode 1 (Airs Wednesday. January 17, 10:00 p.m. e/p) -- Pictured: Edgar Ramirez as Gianni Versace. CR: Jeff Daly/FX
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.