Közélet
Budapest, 2015. május 27.
Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője, a párt vezérszónoka a jövő évi költségvetésre vonatkozó javaslat általános vitájában felszólalásához készül az Országgyűlés plenáris ülésén 2015. május 27-én.
MTI Fotó: Kovács Tamás

Az ítélőtábla szerint is Portik élettársával üzleteltek Rogánék

24.hu
24.hu

2016. 01. 13. 08:36

A fideszes politikus perelt egy cikk miatt, de a Népszabadság igazolta az állításait.

Másodfokon pert nyert a Népszabadság Rogán Antallal szemben. A lapot azért perelte be a fideszes politikus, mert megjelent egy cikk a nol.hu-n „Portik élettársával üzleteltek Rogánék” címmel.

Azt írják: Rogán a V. kerület polgármestere volt, amikor a Classic Immo Kft. 30 százalék kedvezménnyel, 52 millióért vehetett meg az önkormányzattól egy Károly körúti ingatlant. A kft. tulajdonosa a szerződés aláírásakor a Komondor Holding Zrt. volt, amelynek részvényese Pápa Marianne és két gyermeke. A nő a sajtóban Portik Tamás élettársaként híresült el.

Erre egy nyilatkozatában Dr. Kocsis Máté, a VIII. kerület fideszes polgármestere is utalt, amikor azt állította, hogy a Komondor Holding Zrt. által üzemeltetett józsefvárosi piac Portik érdekeltsége. Dr. Kocsis Máté később viszont egy írásos nyilatkozatot bocsátott Rogán rendelkezésére, melyben azt írta: „hallomásból szerzett értesülés” alapján mondta, hogy Portik és Pápa Marianne között élettársi viszony van.

Az ítélőtábla ugyanakkor kimondta, hogy a Portik és Pápa Marianne közti szoros viszonyt a Népszabadság megfelelően igazolta, így az nem minősül valótlan tényállításnak.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Stray dogs run in front of the Chernobyl nuclear power plant during a drill organized by Ukraine's Emergency Ministry, 08 November 2006. Emloyees and rescue workers improved their activity in case the "sarcophagus" covering the destroyed 4th power block collapses.
 AFP PHOTO/ SERGEI SUPINSKY / AFP PHOTO / SERGEI SUPINSKY
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.