Közélet

Főben járó bűn a molesztálás a magyar muszlim vezető szerint

24.hu
24.hu

2016. 01. 12. 11:40

Kovács Miklós Ahmed azt mondta: a Kölnben történt erőszaknak annyi köze van az iszlámhoz, mint a focihuligánoknak a kereszténységhez.

„Utolsó, mocsok, embernek nem nevezhető férgek” – ezt írta a Magyar Iszlám Közösség egyik vezetője a szilveszteri kölni erőszakos cselekmények elkövetőiről. Kovács Miklós Ahmed alelnök a Facebookon azt írta: az iszlámban az alkoholfogyasztás, a drogozás, a molesztálás súlyos bűn, arab országokban az ilyen embereket jobb esetben a rendőr menti meg a lincseléstől, hogy azután ő verjen bele jómodort. Szerinte annak, ami Kölnben történt, annyi köze van az iszlámhoz, mint a focihuligánoknak a kereszténységhez.

A HVG.hu megkérdezte Kovácsot, mivel magyarázható, hogy 2013-ban az egyiptomi Tahrir téren is súlyos zaklatásnak voltak kitéve a forradalmi eseményekről tudósító külföldi újságíró nők, illetve nemi erőszak is történt. Az alelnök szerint ezek hátterében is a lezüllés és erkölcstelenség állt, amit elítéltek a vallási vezetők. Többen letöltendő börtönt kaptak ilyen cselekedetekért, és büntetésük letöltése után is még öt évig megfigyelés alatt lesznek.

Kovács azt mondta: Facebook-bejegyzésére rengeteg reakció érkezett, de leginkább az ateisták sértődtek meg, mert a Magyar Iszlám Közösség alelnöke szerint az ilyen cselekedetek nem a vallásos hitből, hanem éppen annak hiányából fakadnak.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

Kommentek

THE ASSASSINATION OF GIANNI VERSACE: AMERICAN CRIME STORY "The Man Who Would Be Vogue" Episode 1 (Airs Wednesday. January 17, 10:00 p.m. e/p) -- Pictured: Edgar Ramirez as Gianni Versace. CR: Jeff Daly/FX
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.