Közélet

A főváros emberei bontják Simicska oszlopait – videó

Megírtuk korábban, Simicska biztonsági őröket toboroz azonnali kezdéssel, ugyanis dúl a  hirdetőoszlop-háború a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Mahir Cityposter és a főváros között – a reklámcéggel az önkormányzat tíz év után szerződést bontott, noha azt eredetileg 25 évre kötötték. A főváros hozzálátott az oszlopok bontásához, Simicskáék viszont bíróságon támadták meg a közgyűlés döntését és biztonsági őrökkel védik az oszlopokat.

A 444 szerint most a fővárosi Bartók Béla útról próbáltak meg elvinni egy oszlopot a főváros emberei, kevés sikerrel. A 24.hu helyszínen lévő tudósítója szerint azonban megindult a bontás. A rendőrség a helyszínen igazoltatta a Mahir biztonsági embereit, akik később ennek eredményeként elhagyták a helyszínt, így a főváros emberei nekiállhattak a bontásnak.

Az egyik munkástól megtudtuk, a videón látható oszlop ma még biztos a helyén marad, csak a térköveket, ami nem Mahir-tulajdon, szedik fel. De később jön majd egy kocsi és az oszlopnak is menni kell, információnk szerint az FKF egyik telephelyére, ott szedheti össze őket a Mahir.

A fővárosi alkalmazottak szerint nagyjából 700 ilyen hirdetőoszlop van a városban, ők szinte mindegyik bontásnál számítanak ellenállásra.

Magyar György, a Mahir jogi képviselője a 24.hu-nak azt mondta, hogy a Főváros nyilvánvalóan mondvacsinált okokkal mondta fel a köztéri reklámozásról szóló 10 éve megkötött, 25 évre szóló szerződést a Mahir Citiposter Kft.-vel.

A Facebookon közben egy csoport is alakult, a neve pedig: A szólásszabadság oszlopai. Nem kommentáljuk.

Kép: Kaufmann Balázs, 24.hu

Olvasói sztorik