Közélet
Budapest, 2016. január 2.
Szakemberek szállítják el darus kocsival a Mahir Cityposter Kft. hirdetõoszlopait a fõvárosi közútkezelõ megbízásából a XI. kerületi Bocskai úton 2016. január 2-án.
MTI Fotó: Balogh Zoltán

Simicska megvédi bontandó hirdetőoszlopait

24.hu
24.hu

hírgyáros. 2016. 01. 02. 12:28

Rosszul indul az év Orbán egykori barátjának, jelenlegi ellenlábasának. Persze Simicska úr se hagyja magát, reméljük nem lesz pofon.

A Soroksári úton kezdték el a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Mahir Cityposter hirdetőoszlopainak lebontását – tudta meg a 444.hu.

Az Orbán-Simicska háború egyik csatájaként tavaly a Fővárosi Közgyűlés felmondta a Mahirral 2006-ban, 25 évre kötött, 761 hirdetőoszlopot érintő szerződést.

A cég akkor közölte, perelni fog, azonban a Fővárosi Közgyűlés elfogadott egy, a fideszes képviselőcsoport által benyújtott előterjesztés szerint ha a Mahir december 31-éig nem bontja el hirdetőoszlopait, akkor megteszik ezt a cég költségére.

Budapest, 2016. január 2.
Szakemberek szállítják el darus kocsival a Mahir Cityposter Kft. hirdetõoszlopait a fõvárosi közútkezelõ megbízásából a XI. kerületi Bocskai úton 2016. január 2-án.
MTI Fotó: Balogh Zoltán
Elszállítják a Mahir Cityposter Kft. hirdetőoszlopait a fővárosi közútkezelő megbízásából a XI. kerületi Bocskai úton.
MTI Fotó: Balogh Zoltán

Bunyó lesz?

Magyar György, a Mahir Cityposter jogi képviselője azt mondta az Indexnek, nem fogják hagyni a bontást, jogos önhatalommal védi majd meg a cég a tulajdonát. Egy hirdetőoszlop ugyanis akár egymillió forintot is érhet, így őrző-védő céggel fogják az oszlopokat őriztetni.

Magyar szerint jogellenes a bontás, ez olyan, mint amikor valakinek az utcán lekapják a válláról a táskáját. Azért tartja jogellenesnek, mert a közgyűlési döntést a Mahir bíróságon támadta meg, az első tárgyalás január 11-én lesz.

A Budapest Közút Zrt.-t bírósági úton kérték a bontás felfüggesztésére, különben következmények lesznek. Az őrző-védő személyzet ezzel a dokumentummal járja a várost és megbízást kaptak, hogy akár fizikailag is akadályozzák meg a bontást.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.