Közélet

Simicska megvédi bontandó hirdetőoszlopait

Rosszul indul az év Orbán egykori barátjának, jelenlegi ellenlábasának. Persze Simicska úr se hagyja magát, reméljük nem lesz pofon.

A Soroksári úton kezdték el a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Mahir Cityposter hirdetőoszlopainak lebontását – tudta meg a 444.hu.

Az Orbán-Simicska háború egyik csatájaként tavaly a Fővárosi Közgyűlés felmondta a Mahirral 2006-ban, 25 évre kötött, 761 hirdetőoszlopot érintő szerződést.

A cég akkor közölte, perelni fog, azonban a Fővárosi Közgyűlés elfogadott egy, a fideszes képviselőcsoport által benyújtott előterjesztés szerint ha a Mahir december 31-éig nem bontja el hirdetőoszlopait, akkor megteszik ezt a cég költségére.

Elszállítják a Mahir Cityposter Kft. hirdetőoszlopait a fővárosi közútkezelő megbízásából a XI. kerületi Bocskai úton. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Elszállítják a Mahir Cityposter Kft. hirdetőoszlopait a fővárosi közútkezelő megbízásából a XI. kerületi Bocskai úton.
MTI Fotó: Balogh Zoltán

Bunyó lesz?

Magyar György, a Mahir Cityposter jogi képviselője azt mondta az Indexnek, nem fogják hagyni a bontást, jogos önhatalommal védi majd meg a cég a tulajdonát. Egy hirdetőoszlop ugyanis akár egymillió forintot is érhet, így őrző-védő céggel fogják az oszlopokat őriztetni.

Magyar szerint jogellenes a bontás, ez olyan, mint amikor valakinek az utcán lekapják a válláról a táskáját. Azért tartja jogellenesnek, mert a közgyűlési döntést a Mahir bíróságon támadta meg, az első tárgyalás január 11-én lesz.

A Budapest Közút Zrt.-t bírósági úton kérték a bontás felfüggesztésére, különben következmények lesznek. Az őrző-védő személyzet ezzel a dokumentummal járja a várost és megbízást kaptak, hogy akár fizikailag is akadályozzák meg a bontást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik