Közélet

Hegedűsné elintézte: folytatódik a fóti nyomozás

Egymilliárd forint tűnt el Fóton rossz befektetések miatt, de valamiért gyorsan megszüntették a nyomozást. A Jobbik ágált, ezért gyorsan újraindították.

Tavasszal indult egy nyomozás a Jobbik egyik kedvenc Pest megyei témájában, amit a radikális párt “fóti brókerbotrányként” szokott rövidíteni. A sztori lényege, hogy egymilliárd forintnyi fóti közpénzt vállalati kötvényekbe fektettek, ez el is veszett a város számára. A nyomozást azonban megszüntették a párt közleménye szerint.

Volt is nagy jobbikos tiltakozás, mégis csak egy fél lottóötösnyi összegről van szó. Felemelte szavát Hegedűs Lorántné országgyűlési képviselő (ő a legfőbb ügyészhez fordult) és Varga Zoltán Péter Pest Megyei közgyűlési képviselő is (aki a nyomozást megszüntető Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjéhez címezte panaszát). A végén még a fóti önkormányzat is panasszal élt.

Több se kellett, kedden közölte a Pest Megyei Főügyészség, hogy hatályon kívül helyezték a nyomozást megszüntető határozatot, és elrendelték annak folytatását. A Jobbik pedig továbbra is reméli, kiderül, kik tették kockára a település vagyonának egy részét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik