Közélet

Az Együtt Kövér László “sületlenségeiről”, “ordas hazugságairól”

Az ellenzéki párt a házelnök Magyar Hírlapban megjelent interjújára reagált.

Nem az EU, hanem a Fidesz-KDNP veszélyezteti Magyarországot – tudatta az Együtt. A párt közölte, hogy Kövér László mai interjújában “szokás szerint mondott sok butaságot és több sületlenséget, de néhány bődületes marhaságot és ordas hazugságot is. Minden ferdítését” nem próbálják kiegyenesíteni, de néhány dolog mellett nem mennek el szó nélkül.

Orbán Viktor és Lázár János után immár Kövér László is az Európai Unió ellen beszél. A Fidesz-KDNP kormánya 2015 folyamán mindent elkövetett az EU gyengítése és az egységes európai válságkezelés hátráltatása érdekében.

Az Együtt ezért teljesen hiteltelennek nevezi, amikor a házelnök az EU-t vádolja gyengeséggel, tehetetlenséggel, hiszen éppen “főnöke, Orbán Viktor volt az, aki minden módon akadályozta a közös fellépést”. Az ellenzéki párt úgy véli, nem az Európai Unió veszélyezteti a magyar nemzet és a magyar állam fennmaradását, “hanem a Fidesz álságos, a nemzeti érdekkel ellentétes politikája.”

Egy erős unióban több közösségi jog szükséges, különben a magyar és lengyel kormányhoz hasonlóan egyre többen rombolják az együttműködést, amely nélkül nem teremthető meg a szabadság, az erős középosztály és az európai gyarapodás – írta az Együtt.

Az Országgyűlés elnöke előzőleg a Magyar Hírlapnak egyebek között arról beszélt, hogy  az évezredfordulón az unió még közel állt ahhoz, hogy önálló, erős közösség legyen belőle, mára azonban “Európa kudarcot vallott”, az unió gazdasági, katonai, politikai értelemben nem volt soha olyan gyenge, mint most.

Nincsenek közös értékek, nincs önálló akarat és problémamegoldó képesség. Kövér László szerint így önmagában nincs értelme az uniónak. Ugyanakkor arra a kérdésre, hogy egy esetleges felbomlás után mi következhet be, szerinte az az egyetlen válasz, hogy az uniónak nincs alternatívája, ha megszűnne a közösség, csak rosszabb helyzet alakulna ki a mostaninál.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik