Közélet

Rogán: senkinek nem mondjuk meg, hány gyereke legyen

“Csak a magyar érdek számít, ezt semmi és senki sem befolyásolhatja”, mondta Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter a Magyar Hírlap szerdai számában megjelent interjúban.

Rogán Antal a lapnak elmondta, hogy elutasítja a kormány a menekültek hazánkba való betelepítését, ehelyett az otthonteremtésre szeretné költeni azt az összeget, amely a költségvetési tartalékban szerepel.

Fontosnak tartjuk, hogy Magyarország a bevándorlók helyett saját maga oldja meg a demográfiai válságot, hogy magyar gyerekek szülessenek, ők legyenek a jövő munkavállalói. Senkinek nem mondjuk meg, hány gyermeke legyen, de az társadalmilag vállalható, hogy akiknek több gyerekük van, azok több terhet is vállalnak, így őket az államnak is nagyobb mértékben kell támogatnia.

Hangsúlyozta, hogy a gyerekvállalás támogatásával is a jövőbe fektet be a kormány. Mint mondta, egyeztetni kell a munkaadókkal és a kamarákkal, és 2017-re meg kell próbálni elérni, hogy a minimálbér emelése a munkáltatók számára is megfelelő legyen. Hozzátette, az állam ezért cserébe kész arra is, hogy lemondjon bevételekről.

A miniszter a lapnak megerősítette, hogy a kormány azt szeretné, ha Magyarországon lenne a legalacsonyabb a személyi jövedelemadó kulcsa.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik