Közélet
Budapest, 2015. december 17.
Balog Zoltán, az emberi erõforrások minisztere, PMA kuratóriumának elnöke a Polgári Magyarországért Alapítvány (PMA) évzáró ünnepségén a Dunamelléki Református Egyházkerület budapesti székházában 2015. december 17-én. Az ünnepségen átadták a Polgári Magyarországért Díjat, amelyet idén a Keskenyúton Délvidéki Tragédiánk 1944-45 Alapítvány elnöke vett át.
MTI Fotó: Mohai Balázs

Balog: hála a kormánynak, mindenki előrelépett idén

24.hu
24.hu

hírfaragó. 2015. 12. 21. 09:35

Mindenki előre tudott lépni 2015-ben Magyarországon, részben a kormány intézkedései nyomán – jelentette ki az emberi erőforrások minisztere hétfőn a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

A legfontosabb cél a demográfiai helyzet javítása volt, és a kormányzatnak az az üzenete, hogy ha valaki előre akar lépni, akkor a kormány partner ebben – közölte Balog Zoltán.

A köznevelés területén a miniszter fájlalta, hogy a kormány annak ellenére nem találja eléggé a hangot a pedagógusokkal, hogy immár a negyedik béremelésre kerül sor. Ugyanakkor a felsőoktatásban bevált a kancellári rendszer; adósságmentesen kezdődik az esztendő és a jól teljesítő főiskolák, úgy mint Nyíregyháza, Dunaújváros és Eger, egyetemekké válhatnak – sorolta az eredményeket a tárcavezető.

Az M1 reggeli műsorában azt hangsúlyozta Balog Zoltán, hogy ugyancsak a demográfiai helyzet javítása érdekében ma már egy három gyermeket vállaló család akár 25 millió forinthoz juthat az otthonteremtés érdekében. Ez 10 millió forint támogatásból, 10 millió forint garantált 3 százalék alatti hitelből és 5 százaléknyi áfa-visszatérítésből áll – fűzte hozzá, megjegyezve: két gyerek vállalása esetén is megduplázódik a támogatás.

Az egészségügy területéről azt emelte ki, hogy sikeresen hajtottak végre tüdőátültetést a közelmúltban Magyarországon.

Arról is szólt, hogy ma már kizárt, hogy egy gyerek éhezzen Magyarországon; az oktatási intézményekben garantált a napi három étkezés, illetve biztosítottak a források a szünidei étkeztetésre is – foglalta össze az évet a politikus.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.